2019-11-25 11:00:07• hírek • Bajnai Botond

Először szerveztek mesekocsmát Szatmárnémetiben

Négy mesemondó történeteit hallgathatták az érdeklődők péntek este a Grandstand kávézóban, az Aranykapu Kulturális Egyesület által szervezett rendezvényen.

Családias, 25-30 fős társaság gyűlt össze péntek este az első szatmárnémeti mesekocsmára, amelyet az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezett meg mindazok számára, akik szívesen hallgattak volna egy bögre forró tea vagy egy hideg sör mellett klasszikus, magyar népmeséket, igazi mesemondók tolmácsolásában.
 

Mint ahogy a szervezők is elmondták, a mesék még néhány évtizeddel ezelőtt nem feltétlenül gyermekek szóltak, a felnőttek meséltek egymásnak különböző történeteket, közös foglalkozások során, a régi fonókban eltöltött esték ideje alatt.
 

A mesekocsmák ötletét a Tekergő Meseösvény Egyesület mesemondói Kolozsváron álmodták meg és hívták életre először, azóta számos erdélyi és külföldi, magyarlakta településen sikerült kivitelezni, november 22-én, pénteken pedig Szatmárnémetit is felírták a mesekocsma-mozgalom térképére.
 

A péntek esti alkalomra érkeztek is érdeklődők szép számban, sokan voltak kíváncsiak Hajós Erika, Bukovics János, Pándi Zsolt és Fogarasi Zoltán, a Tekergő Meseösvény Egyesület mesemondóinak történeteire. A négy mesemondó felváltva adta elő történeteit, legtöbbet Hajós Erika és Bukovics János meséltek, a hallgatóság egy-egy mese után általában tapssal jutalmazta meg az ízesen elmesélt, érdekfeszítő történeteket.
 

A szervezők ígérik lesz még ilyen alkalom, így akik ezúttal lemaradtak, legközelebb pótolhatják az élményt, hiszen megéri, kellemes kikapcsolódást nyújthatnak bárki számára e családias közegben elhangzó mesés történetek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: